„PAKLENI“ PLAN KOJI MOŽE POSTATI VAŠA STVARNOST AKO STE U ULOZI VLASNIKA I/ILI RUKOVODITELJA TVRTKE

Čuda su moguća kada postoji pravo rješenje.
Pročitajte i analizirajte ovu temu koja je dana odmah na početku knjige da vam bude poticaj za stjecanje trajne kompetencije za rješavanje bilo kojeg problema na isti način, a što je predmet ove knjige.

Ako ste u ulozi vlasnika i/ili rukovoditelja, možete biti u situaciji kada nemoguće postaje vaša stvarnost.
U poduzetništvu vas jedino problemi onemogućavaju da budete uspješniji uz manje rada.
Samo kontinuirano i sustavno rješavanje problema će vas dovesti do postizanja ciljeva na optimalan način (uz najmanji utrošak resursa).

Napravimo simulaciju (koja lako može postati vaša stvarnost):
- Vlasnik ste tvrtke.
- Vaši ključni zaposlenici ne znaju učinkovito rješavati probleme i shodno tome kontinuirano ne rješavaju svoj trenutačno najveći problem – jedan po jedan u nizu.
- Odlučili ste da vaših pet (5) ključnih zaposlenika (menadžera) KONAČNO NAUČE kako riješiti bilo koji poslovni problem iz područja njihove nadležnosti i ovlaštenja.
- Vaših pet ključnih zaposlenika će dobiti sve procedure, alate, hodograme, … kako kontinuirano rješavati svoj trenutačno najveći problem (jedan po jedan u nizu).
To je MODEL UNIVERZALNO RJEŠAVANJE PROBLEMA – MURP (sadržaj ove knjige).

Ovdje je bitno uočiti riječ „kontinuirano“ jer to znači kako će vaši ključni zaposlenici rješavati jedan po jedan trenutačno najveći problem u nizu.

Svaki radni dan, vaših pet ključnih zaposlenika minimalno petnaest (15) minuta dnevno rješava svoj trenutačno najveći problem.

Ako uzmemo u obzir pauzu od trideset minuta, vašim ključnim zaposlenicima ostaje svaki dan još sedam sati i petnaest minuta da se bave rutinama i manje važnim stvarima, a često i nevažnim stvarima.
- Tijekom dnevno unaprijed planiranih 15 minuta za rješavanje problema, vaši ključni zaposlenici (menadžeri) će riješiti NAJMANJE jedan (1) svoj trenutačno najveći problem jer je sve unaprijed definirano što treba činiti.
- Ako rade svaki dan na rješavanju problema riješit će 5 (pet) svojih trenutačno najvećih problema tijekom tjedna ( radni dani u tjednu).
- Tijekom jednog mjeseca svaki menadžer će riješiti najmanje dvadeset (20) svojih trenutačno najvećih problema u nizu.
- Tijekom mjesec dana vaših pet odabranih menadžera riješit će ukupno 100 (20 problema mjesečno x 5 menadžera) svojih trenutačno najvećih problema.
- Na godišnjoj razini je to najmanje tisuću (1000) riješenih trenutačno najvećih problema (tijekom deset mjeseci u godini kada se uzme godišnji, odsustva, bolovanja, …) od pet (5) menadžera koji kontinuirano i sustavno rješavaju svoje trenutačno najveće probleme najmanje 15 minuta dnevno.

Da ponovim:
U godini dana pet (5) vaših menadžera će riješiti najmanje 1000 svojih trenutačno najvećih problema.

Nije li to zastrašujuće?

Naravno, u pozitivnom smislu.

CRTICE

- Teško je i zamisliti kakvo će to biti povećanje učinkovitosti i produktivnosti u poslovanju, što u konačnici
  znači povećanje dobiti (zarade) za vlasnika tvrtke, uz povećanje plaća i ulaganje u zajednički standard
  zaposlenika.

- Kontinuirano i sustavno rješavanje trenutačno najvećeg problema kod vaših ključnih zaposlenika će
  potaknuti potpuno drugačije aktivnosti kod podređenih i time dodatno povećati učinkovitost i
  produktivnost u tvrtki.

NAPOMENA

1. Praksa pokazuje da se tijekom minimalno 15-minutnog perioda može riješiti više od jednog problema.
2. Naravno, kako je rješavanje problema ključna odrednica za uspjeh - raditi više od 15 minuta dnevno na rješavanju problema je više nego racionalno.

To dovodi do korekcije rezultata od 1000 riješenih trenutačno najvećih problema od strane pet menadžera tijekom jedne godine i postignuća čini još većima.

KAKO GORE OPISANA SIMULACIJA MOŽE POSTATI VAŠA STVARNOST?    

Vaši ključni zaposlenici (menadžeri) trebaju steći kompetencije za kontinuirano rješavanje svog trenutačno najvećeg problema – KČU (kritičan čimbenik uspjeha – „usko grlo“).

Rješenje je Model univerzalno rješavanje problema - MURP koji u potpunosti može osigurati da izabrani ključni zaposlenici mogu riješiti svaki svoj problem na jednostavan način. U Modelu je sve definirano kako se dođe do optimalnog rješenja problema (uz najmanji utrošak resursa).

Imajte na umu!

■ Isti učinak je važeći za bilo koji oblik zajedništva (grupe, organizacije i zajednice).

■ Isti učinak je važeći i za svakog pojedinca koji primjenjuje Model univerzalno rješavanje problema -
    MURP.

POZIV NA DJELOVANJE

Vaša odluka u ulozi vlasnika i/ili rukovoditelja tvrtke da vaši ključni zaposlenici konačno nauče kako riješiti bilo koji poslovni problem na optimalan način (uz najmanji utrošak resursa) donijet će vam postignuća kroz kontinuirano povećanje učinkovitosti i produktivnosti.


Knjiga "KONAČNO RJEŠENJE ZA RJEŠAVANJE PROBLEMA" cjelovito opisuje praktičnu primjenu Modela univerzalno rješavanje problema - MURP kao konačno rješenje za rješavanje problema.


Primjena Modela univerzalno rješavanje problema - MURP je odmah primjenjiva, dostupna svakom prosječnom pojedincu i rezultati su odmah mjerljivi.

Očekivani rezultati:

Vaši ključni zaposlenici će dnevno riješiti najmanje jedan (1) svoj trenutačno najveći problem (jedan po jedan u nizu) i time kontinuirano povećavati učinkovitost i produktivnost poslovanja.

Zainteresirani za stvarnu primjenu knjige?

Knjiga „KONAČNO RJEŠENJE ZA RJEŠAVANJE PROBLEMA“ je pred vama.

Odradite (primijenite) knjigu do kraja jer će vam ona donijeti željena postignuća na optimalan način i mogućnost razvoja koji neće biti ograničen brojnim problemima koji se ne rješavaju.

ZAKLJUČAK

Knjiga „KONAČNO RJEŠENJE ZA RJEŠAVANJE PROBLEMA“ je prava prilika kako da vaši zaposlenici rade manje, a postižu veće rezultate.
Na putu većih postignuća više vam neće stajati „nerješivi“ problemi jer će te ih sada kontinuirano i sustavno rješavati na optimalan način.

Imate li interesa za provedbu „paklenog“ plana ili ćete se i dalje baviti s posljedicama nerješavanja problema koji se samo gomilaju?
Imate li dvojbe oko izbora?

Članak je dio sadržaja knjige KONAČNO RJEŠENJE ZA RJEŠAVANJE PROBLEMA“.

Knjiga cjelovito prikazuje MODEL UNIVERZALNO RJEŠAVANJE PROBLEMA - MURP  © 2019 Milan Grković

Više informacija o knjizi „KONAČNO RJEŠENJE ZA RJEŠAVANJE PROBLEMA“ možete pogledati na linku www.portalalfa.com/univerzalno_rjesavanje_problema

Knjigu možete naručiti na linku www.portalalfa.com/univerzalno_rjesavanje_problema/knjiga/narudzba