MUI PRINCIPI

sve_sto_se_ne_kontrolira.png

MODEL UNIVERZALNE IZVRSNOSTI - MUI

POJEDNOSTAVITI JEDNOSTAVNO!
Način kako lako, jednostavno i brzo ostvariti uspješnu osobnu i poslovnu karijeru i upravljati bilo kojim oblikom zajedništva.

Model univerzalne izvrsnosti - MUI © 2007 Milan Grković je sustav jednostavnih elemenata koji su sofisticirano povezani i omogućavaju postizanje željenih ciljeva na lak, jednostavan i brz način, oslobađajući skrivenu i potisnutu kreativnost pojedinaca.

Model je dizajniran tako da za njegovu primjenu ne treba nikakvih posebnih (specijalističkih) znanja.

MUI je strateški i cjelovit model koji je dostupan i prihvatljiv svakom prosječnom pojedincu. On nema nikakvu ekskluzivnu primjenu samo za pojedine kategorije. Omogućava i "malim" ljudima da postignu za njih do sada nezamislive rezultate i kvalitetniju poziciju u svom osobnom i radnom okruženju.

Svaki prosječan pojedinac može naučiti uspješno primjenjivati Model univerzalne izvrsnosti – MUI i time sustavno i kontinuirano stvarati nesagledive pozitivne posljedice (ishode) na svoj život i okruženje u kojem djeluje.

Model univerzalne izvrsnosti - MUI su strukturirane aktivnosti koje uz dane procedure (upute) na lak, jednostavan i brz način dovode do postizanja svakog postavljenog cilja.

Polazna osnova za takvu uspješnost Modela univerzalne izvrsnosti - MUI je doslovno trenutno oslobađanje potisnute kreativnosti pojedinca sustavnom uporabom umnih mapa, primjenom ključnih mekih vještina i sofisticiranom uporabom jednostavnih alata.

Model univerzalne izvrsnosti – MUI dokazuje da je svaki prosječan (pa čak i ispod prosječan) pojedinac kreativan samo to ne zna manifestirati (činiti). Kreativnost je potisnuta i blokirana zbog sadašnjeg načina formalnog obrazovanja (linearno/logično promišljanje).

Primjenom Modela univerzalne izvrsnosti - MUI postižu se rezultati koji drastično premašuju rezultate koji se postižu klasičnim modelima djelovanja s obzirom na raspoloživost resursa kojima pojedinac i oblici zajedništva raspolažu.

Takav spektakularan rezultat se postiže sinergijom različitih novih znanja, vještina i ponašanja, a najviše "probuđenom" i oslobođenom kreativnošću pojedinaca pomoću umnih mapa i uporabom odgovarajućih alata.


Definicija Modela univerzalne izvrsnosti - MUI

Model univerzalne izvrsnosti - MUI je postizanje izvrsnosti u bilo kojoj problematici primjenom ključnih mekih vještina, pomoću umnih mapa i uporabom alata koristeći princip kreativne mehanike.

Model univerzalne izvrsnosti - MUI je sustav davanja odgovora na naše događaje s ciljem postizanja izvrsnosti pomoću umnih mapa, ključnih mekih vještina i alata koristeći princip kreativne mehanike.


Sastavnice Modela univerzalne izvrsnosti - MUI

Model univerzalne izvrsnosti - MUI čine tri sastavnice:
1. Meke vještine
  
To su nova znanja koja se ne uče tijekom redovitog školovanja, a ključne su za postizanje sustavne izvrsnosti.

2. Umne mape
   
Stjecanje novog radijalnog (kreativnog) načina razmišljanja umjesto dosadašnjeg linearnog (logičnog) razmišljanja.

3. Alati
  
Alati su procedure - pokretači za izvjesnije i učinkovitije postizanje ciljeva.

Primjena alata u umnim mapama s definiranim MUI procedurama mapiranja dovodi do principa Kreativne mehanike (definirani sljedovi potrebnih aktivnosti dovode do kreativnih rješenja).

Osnovni elementi Modela univerzalne izvrsnosti - MUI

Osnovni elementi Modela univerzalne izvrsnosti - MUI su ključni (naglašeni) pokretači koji su ugrađeni u sustav Modela univerzalne izvrsnosti - MUI i čijom primjenom se postižu izvrsniji rezultati uz sljedeće atribute: kvalitetnije, više, jeftinije, brže, lakše, jednostavnije, cjelovitije, sustavnije, univerzalnije.

Model univerzalne izvrsnosti - MUI ima više elemenata koji su u njega integrirani.

Evo deset ključnih elemenata koji pokrivaju sva područja aktivnosti, donose brza i kvalitetna rješenja i sinergijski pokreću ostale elemente u procesu uvođenja promjena:

- Upravljanje promjenama
- Radijalno razmišljanje
- Princip nelinearnosti
- Pravilo 80/20
- Područja života
- Upravljačka znanja
- Meki resursi
- Kreativna mehanika
- Pojednostaviti jednostavno
- Pravilo 20-60-20

MUI korisnik može odabrati  uporabu pojedinih MUI elemenata kao pokretače promjena, a prema potrebama svojih problematika. Svaki element u Modelu univerzalne izvrsnosti - MUI može biti pokretač promjena.

MUI korisnik će pojedine MUI elemente primjenjivati u specifičnoj i ciljanoj sredini.

Na taj će način brže, jednostavnije i lakše postići postavljene ciljeve, a korisnicima će olakšati i skratiti period uvođenja promjena.


MUI pokretači izvrsnosti

MUI pokretači izvrsnosti su nužni elementi koji osiguravaju izvrsnost u bilo kojoj problematici.

Model univerzalne izvrsnosti - MUI ima trinaest (13) elemenata koji čine pokretače izvrsnosti:

Svrha, vizija, misija, ciljevi, problematike, događaji, MUI odgovori, traženje rješenja, potrebne aktivnosti, provedba aktivnosti, kontrola provedbe, izvrsnost i petlja izvrsnosti.

S ovih trinaest elemenata u potpunosti se pokriva bilo koja problematika, bilo kojeg stanja i jednako je primjenjivo kako za pojedinca, isto tako i za bilo koji oblik zajedništva (grupe, organizacije i zajednice) bilo koje vrste, veličine i stanja u kojem se trenutačno nalaze.

MUI pokretači izvrsnosti su sastavni dio MUI slijeda s kojima se postiže željena izvrsnost bez obzira o čemu se radi.

Karakteristike Modela univerzalne izvrsnosti - MUI

MUI omogućava postizanje ciljeva u bilo kojoj problematici iz osobnog i profesionalnog života te ciljeva bilo kojeg oblika zajedništva bez obzira na trenutačno stanje.

Model univerzalne izvrsnosti - MUI je komplementaran tradicionalnom sustavu obrazovanja.

On sofisticirano nadopunjuje učinke formalnog (redovitog) i neformalnog obrazovanja primjenom ključnih mekih vještina (mapiranje alata mekih vještina) koje se ne uče u tradicionalnom sustavu obrazovanja.

Nema teme u bilo kojoj problematici na koju se ne može uspješno primijeniti Model univerzalne izvrsnosti - MUI.

To praktički znači da se pomoću Modela univerzalne  izvrsnosti - MUI može postići bilo koji postavljeni cilj.


Unificirani model izvrsnosti

Model univerzalne izvrsnosti - MUI je unificirani model postizanja izvrsnosti. Unificirani model znači da je svima svojstven, da ga svi koriste, podoban je za sve.

 Model je primjenjiv za:

- sve kategorije aktivnosti,
- sve kategorije korisnika,
- bilo koje stanje kvalitete,
- bilo koju složenost problematike.

Jedna od najvažnijih kvaliteta Modela univerzalne izvrsnosti - MUI je u njegovoj univerzalnosti, jedinstvenoj primjeni za sve i svakoga.

To primjeni Modela daje brzinu početne primjene, laku usporedbu primjene različitih korisnika, razmjenu informacija između korisnika s potpunim međusobnim razumijevanjem, identična kontrola provedbe, …

Snaga Modela Univerzalne izvrsnosti - MUI

Iako svoju pokretačku snagu crpi iz ogromne baze znanja, vještina i ponašanja različitih disciplina (multidisciplinarnost) i svih karakteristika koje su u članku samo djelomično prikazane, praktični aspekt primjene Modela univerzalne izvrsnosti je sveden na nevjerojatno jednostavne procedure.

Moto i prepoznatljivost Modela univerzalne izvrsnosti - MUI:

SLOŽENOST SE RJEŠAVA JEDNOSTAVNOŠĆU!

Pojednostaviti jednostavno!

Bilo koja problematika je svedena na najjednostavnije procedure koristeći princip Kreativne mehanike (definiranim koracima kreirati brojna kreativna rješenja).


Zaključak

° Širina primjenjivosti Modela univerzalne izvrsnosti - MUI je neograničena.

° Lako i jednostavno savladivo za svakog prosječnog pojedinca.

° Učenje se temelji na rješavanju stvarnih problema iz života i rada (nema "gubitka" vremena za učenje).

° Primjenjivo za sve kategorije pojedinaca i oblika zajedništva.

° Održivost modela uslijed promjena je osigurana sofisticiranom strukturom modela i kreiranjem novih alata prema potrebi.

° Do skokovitih i odmah mjerljivih rezultata dolazite "malim" MUI poticanjem izvana, a zatim glavni poticaj za vaše daljnje uspjehe dolazi od vas na osnovu lako usvojenih MUI znanja, vještina i ponašanja.
Ovo je ključna prednost Modela univerzalne izvrsnosti - MUI u odnosu na
većinu drugih modela koji traže trajniju i složeniju intervenciju izvana.

° Proces promjena primjenom Modela univerzalne izvrsnosti - MUI traje neusporedivo kraće od tradicionalnih metoda, a prvi učinci promjena nastaju tijekom prvog kontakta s MUI-em.

Tekst je pisan prema elementima Modela univerzalne izvrsnosti – MUI © 2007 Milan Grković

Model univerzalne izvrsnosti - MUI © 2007 je sustavno i kontinuirano postizanje izvrsnosti u bilo kojem području osobnog i profesionalnog života, kao i za postizanje izvrsnosti u bilo kojem obliku zajedništava (grupe, organizacije i zajednice) bez obzira na vrstu, veličinu i stanje u kojem se trenutačno nalazi.


Model univerzalne izvrsnosti – MUI je cjelovito prikazan u knjizi
MUI KNJIGA ZA USPJEH“ koja je dostupna za narudžbu na http://www.portalalfa.com/mui_knjiga_za_uspjeh

Članak je objavljen u tiskanom izdanju poslovnog časopisa  „Poslovni savjetnik“, broj 95 - travanj 2013.
http://www.portalalfa.com/poslovni_savjetnik_clanci/model_univerzalne_izvrsnosti_mui_pojednostaviti_jednostavno.pdf

Milan Grković

Tel: 385 99 280 4210
Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Skype: milan.grkovic
LinkedIn: www.linkedin.com/in/milangrkovic
Twitter: www.twitter.com/milangrkovic
Facebook: www.facebook.com/mgrkovic
Internet: www.portalalfa.com
PORTAL ALFA - Portal znanja

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

BESPLATNA KNJIGA

MOTIVATORI

7.jpeg

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookTwitterLinkedInPinterest
Pin It

IZVRSNOST

univerzalno_rjesavanje_problema.jpg
Copyright © Milan Grković 2022. All rights reserved.