MEDIJACIJA U POSLOVNOM SVIJETU - B2B MEDIATION

Istraživanja provedena u zemljama Europske unije pokazala su da su poslovni subjekti koji su se susreli s altnernativnim načinom rješavanja sporova (ADR-Alternative Dispute Resolution) puno zadovoljniji takvim načinom rješavanja sporova od rješavanja sporova sudskim putem.

Opširnije...

IZGOVORI

Izgovori. Što oni zapravo znače? Utječe li umijeće izgovaranja na živote nekih ljudi doista u toj mjeri da ih to sprečava u normalnom funkcioniranju? Ili baš obrnuto? Ako je osoba ekspert u izgovorima hoće li joj to štetiti ili koristiti u životu?

Opširnije...

RJEŠENJE PROBLEMA - PORUKE I ZNAKOVI

Ako malo razmislim, odvrtim film unazad, neizbježno dolazim do zaključka da mi je rješenje problema ili odgovor na neko važno pitanje, koje sam želio riješiti ili na njega dobiti odgovor, u većini slučajeva, bio serviran putem nekakvih poruka i/ili znakova.

Opširnije...

SUSTAVNO PLANIRANJE

Ne znam kako Vas, no mene su mnogi u životu uvjeravali (i još uvijek to čine) da moram planirati aktivnosti, da moram zapisivati, da, ako želim uspjeti, moram imati plan/ove, da improvizacija ne valja i ako ne planiram i ne zapisujem, neću uspjeti.

Opširnije...

ALTERNATIVA SUSTAVNOM PLANIRANJU

Htio sam isprva napisati, hajdemo pokušati pronaći alternativu, jer to je nekako uvriježena (alibi) uzrečica većine nas (iskrenih prema sebi i ostalima), međutim odmah su mi na pamet pale riječi mudrog Jedi učitelja Yode iz Star Warsa (Povratak Jedija-epizoda VI)), koji je rekao „učini ili nemoj učiniti – nema pokušaja“.

Opširnije...

DIFUZNI HOTELI - PRILIKA HRVATSKOG TURIZMA

U Republici Hrvatskoj je u prvih deset mjeseci 2016. godine sustavom eVisitor registrirano 81.000 domaćinstava obiteljskog smještaja. Ono što zabrinjava privatne iznajmljivače je kako povećati broj dana godišnje popunjenosti, posebno u pred i post sezoni. 

Opširnije...

BESPLATNA KNJIGA

MOTIVATORI

8.jpeg

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookTwitterLinkedInPinterest
Pin It

IZVRSNOST

umne_mape_logo_448_279.jpg
Copyright (c) Portal alfa 2019. All rights reserved.