MUI PRINCIPI

kada_nadredjeni_sazna.png

ANGAŽMAN VANJSKIH STRUČNJAKA ZA PROMJENE JE PRIORITET

Promjene su neminovnost u poduzetništvu, ali i u svim ostalim organizacijama.
Zašto onda organizacije* ne angažiraju stručnjake za promjene?

Zbog promjena tehnologije, globalizacije i konkurencije organizacije trebaju sustavno i na vrijeme mijenjati načine poslovanja. Upravljanje promjenama je ključni čimbenik uspjeha bilo koje organizacije.

Zbog svoje kompleksnosti, uvođenje promjena u organizacijama je gotovo nemoguće obaviti bez vanjskih stručnjaka za promjene. Brzina kojom se sada uvode promjene je nedovoljna, a to organizacijama, gospodarstvu i zajednici u cjelini nanosi ogromne štete jer se optimalno ne koriste potencijali koji su im na raspolaganju.

Ako znamo s njima upravljati, resursa u pravilu ima dovoljno - pogotovo mekih resursa (vrijeme, znanje i sastanci).

Više o „mekim resursima“ resursima pogledajte u članku "Meki resursi – inovativna strategija za izvrsnost" koji je objavljen u tiskanom izdanju "Poslovni savjetnik", broj 90. – listopad 2012. (klik).Problem neučinkovitih promjena je u neodgovarajućim poslovnim modelima, neučinkovitim strategijama i zastarjelim alatima koji se sada primjenjuju za postizanje željene izvrsnosti. Što je još gore, većina organizacija nema čak ni to i poslovnu aktivnost temelje na improvizacijama i svakodnevnom balansiranju prema promjenjivim situacijama na koje ne mogu učinkovito utjecati.

Organizacije u ovom trenutku objektivno ne mogu same uvoditi i uspješno upravljati promjenama. Nemaju dovoljno znanja, vještina i ponašanja kako to činiti na učinkovit način. Upravljanje promjenama je ključna meka vještina i sve druge meke vještine proizlaze iz nje. Upravljanje promjenama je vještina koja se mora učiti i svakodnevno praktično primjenjivati.

Kako je stanje angažmana vanjskih stručnjaka za promjene u ovom trenutku? Stanje je izuzetno nepovoljno jer se organizacije ne odlučuju na promjene, a još manje angažiraju vanjske stručnjake za promjene. Zašto je to tako?

---

Nastavak članka preuzmite na linku (klik)

Članak je objavljen u tiskanom izdanju poslovnog časopisa "Poslovni savjetnik" broj 101 - studeni 2013.

Ovaj tekst je pisan prema elementima Modela univerzalne izvrsnosti – MUI © Milan Grković 2007.
Model univerzalne izvrsnosti - MUI © 2007 je sustavno i kontinuirano postizanje izvrsnosti u bilo kojem području osobnog i profesionalnog života, kao i za postizanje izvrsnosti u bilo kojem obliku zajedništva (grupe, organizacije i zajednice) bez obzira na vrstu, veličinu i stanja u kojem se trenutačno nalaze.
Model univerzalne izvrsnosti - MUI © 2007 je cjelovito prikazan u knjizi  „MUI KNJIGA ZA USPJEH“. Više o knjizi pogledajte na: http://www.portalalfa.com/mui_knjiga_za_uspjeh

            

Ako imate potrebu za promjenama, kontaktirajte me i ja ću vam prezentirati kako to učiniti na lak, jednostavan i brz način.
Rado ću vam bez ikakvih obaveza pokazati kako je to praktično moguće.
Kontaktirajte me i uvjerite se kako su uspješne promjene moguće.

Milan Grković
Tel: 385 99 280 4210
Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Skype: milan.grkovic
LinkedIn: www.linkedin.com/in/milangrkovic
Twitter: www.twitter.com/milangrkovic
Facebook: www.facebook.com/mgrkovic
Internet: www.portalalfa.com
PORTAL ALFA - Portal znanja
Model univerzalne izvrsnosti - MUI © 2007

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

BESPLATNA KNJIGA

MOTIVATORI

2.jpeg

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookTwitterLinkedInPinterest
Pin It

IZVRSNOST

umne_mape_logo_448_279.jpg
Copyright © Milan Grković 2022. All rights reserved.